pekár

Poľnohospodárstvo a potravinárstvo

Náplň práce

Alternatívne názvy

  • -

Typické činnosti vykonávané na pozícii

  • Pripravovanie a posudzovanie kvality surovín a prísad na výrobu cesta a zmesí.
  • Meranie a váženie ingrediencií.
  • Obsluhovanie a nastavovanie pekárenských strojov a zariadení.
  • Dodržiavanie prísnych hygienických štandardov a postupov.
  • Tvarovanie, potieranie a posýpanie cesta.
  • Vyrábanie chleba, bežného, jemného, špeciálneho a trvanlivého pečiva.
  • Kontrolovanie priebežného a konečného výsledku pečenia.
  • Čistenie pekárenských strojov a zariadení, vykonávanie bežnej údržby.
  • Odoberanie vzoriek surovín pre účely laboratórneho rozboru.

Vzdelanie

Uprednostňovaná úroveň vzdelania:

  • stredoškolské bez maturity
  • stredoškolské s maturitou

Zameranie, odbor vzdelania:

  • Pekár

Požadované znalosti

Počítačové znalosti - používateľ:

  • Nevyžaduje sa

Osobné schopnosti a ďalšie zručnosti:

  • Manuálna zručnosť

Ekonomické znalosti:

  • Nevyžaduje sa

Jazykové znalosti:

  • Nevyžaduje sa

Vodičský preukaz:

  • Nevyžaduje sa

Priemerný plat

Vďaka prehľadnej analýze, ktorú Vám vypracujeme na mieru, zistíte, ako sa plat mení v závislosti od praxe, vzdelania či regiónu. Dozviete sa viac o najčastejších benefitoch či platovom rozpätí. Analýza tiež obsahuje odborné rady a tipy, ako vyjednávať o Vašom plate. A to všetko len za 4,90 EUR.
Kúpiť podrobnú platovú analýzu